• Hoe het werkt
  • Klant worden
    • Local2Local voor zakelijke klanten
    • Local2Local voor boeren
    • Local2Local voor collectieven
  • Onze regio’s
  • Over ons
    • Visie en missie
    • Organisatie
    • Partners
    • Utrecht Food Freedom
    • Taskforce Korte Keten
    • Smartchain
  • Bestellen
  • Nieuws
  • Talents
  • Let’s Get Local
  • Contact
Local2Local Local2Local
  • Hoe het werkt
  • Klant worden
    • Local2Local voor zakelijke klanten
    • Local2Local voor boeren
    • Local2Local voor collectieven
  • Onze regio’s
  • Over ons
    • Visie en missie
    • Organisatie
    • Partners
    • Utrecht Food Freedom
    • Taskforce Korte Keten
    • Smartchain
  • Bestellen
  • Nieuws
  • Talents
  • Let’s Get Local
  • Contact
Local2Local
Home / Local2local / 2014: Local2Local’s start in het Utrecht Science Park

2014: Local2Local’s start in het Utrecht Science Park

2014: Local2Local’s start in het Utrecht Science Park

Op dinsdag 17 juni 2014 organiseerde Local2Local (in aanloop een samenwerkingsverband met een twintigtal boeren uit de Krommerijnstreek) met belanghebbenden een bijeenkomst bij De Daktuin om te praten over het activeren van een regionale voedselketen rondom het Utrecht Science Park (de Uithof) in Utrecht. Onder de deelnemers bevonden zich belangrijke inkopers zoals die van het UMC, Gemeente Utrecht, Universiteit Utrecht , Sodexo, Hogeschool Utrecht en studentenvertegenwoordigers. Deze samenkomst werd gehost door Robbert Maas van Soon, Mark Frederiks van Amped / Local2Local en door Toekomstateliers, dat onderdeel is van het Duurzaam Utrecht-netwerk.

Het doel van de bijeenkomst was om elkaar te leren kennen, actief te brainstormen over de uitdagingen en kansen, middels een workshop, en te komen tot een visie over hoe wij samen deze nieuwe voedselketen konden opbouwen. Het bleek een goede zet: de setting en sfeer waren erg goed, de workshop was productief en ieders bijdrage zeer constructief.

We spraken af om de volgende thema’s verder uit te werken:

  • Promotie van lokaal voedsel, hoe?
  • Realiseren van een Food Hub op het Utrecht Science Park (USP)
  • Lokaal voedsel introduceren in de USP-catering

Om lokaal voedsel op het USP succesvol te lanceren was het van belang om de voedselbehoeften van de consument te inventariseren. Daarom vroegen wij de deelnemers om samen met L2L de markt in kaart te brengen tijdens de opvolgende bijeenkomst op 17 september.

Die middag was een inspirerende eerste stap van een proces waarbij de producenten van Local2local, gericht op verschillende doelgroepen, de markt op en rondom de Uithof gingen benaderen.

Tijdens de zomermaanden werkte Local2Local hard aan de voorbereiding van deze stappen.

Op 17 september 2014 vond de vervolgbijeenkomst plaats, waar de resultaten werden besproken met de toegewijde deelnemers. Tijdens de eerste bijeenkomst was al een hoopvol commitment afgegeven door de groep en in deze tweede workshop hadden de stakeholders de taak om per doelgroep de strategie en de middelen te bepalen, en met name: welke vragen stellen we de potentiële klanten en onszelf om onze doelen te bereiken?

De conclusies waren duidelijk, breed gedeeld en de inzet van kennis en middelen evident:

  • De in- en externe netwerken van de stakeholders op de Uithof zullen worden ingezet voor een gedegen gebruikersonderzoek;
  • Er zijn goed bereikbare ruimten beschikbaar voor uitgiftepunten;
  • Er zal een concreet voorstel gemaakt worden over prijsvoering, schakels en de formule (op basis van succesvolle/bewezen projecten);
  • Alle deelnemers richten zich op de lange termijn: duurzaam en betaalbaar voedselaanbod voor studenten, werknemers en bezoekers op de Uithof.

De video geeft een goede indruk van deze tweede stap voorwaarts die wij samen toen maakten.

#local2local #L2L #regio #lokaal #regionaal #voedsel #voedselsysteem #samenwerking #uithof #utrechtsciencepark

  • Nieuwe Local2Local korte ketenpartner: Oregional
    Previous BerichtNieuwe Local2Local korte ketenpartner: Oregional
  • Next BerichtDapper. verbindt voedsel, natuur en landschap op Texel: beleef het zelf!
    Nieuwe Local2Local korte ketenpartner: Oregional

Local2local

Bestellen
Hoe het werkt
Klant worden
Onze regio’s
Over ons
Nieuws
Contact

Klant worden

Supermarkten
Zorginstellingen
Kennisinstellingen
Voor medewerkers
Horeca
Catering
Boodschappen op het werk
Particulieren

Contact

Local2Local BV
Fort bij ’t Hemeltje
Fortweg 9
3992 LX Houten
klantenservice@local2local.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

© 2020 Local2local B.V. – Privacyverklaring – Algemene voorwaarden

Local2local_icon

 – Partners –

            EU4Advice

Copy

 

Reacties laden....