Vitaal Voedsel Community Event – Marjon Wijdeven, Frank Silvis, Roelant de Vletter
De Vitaal Voedsel Community richt zich op vitale bodems, planten, dieren, levenskrachtig voedsel en mensen in regionale, regeneratieve voedselsystemen.
We komen op vrijdag 4 november 2022 samen bij de Vrije Universiteit in Amsterdam om te reflecteren op wat er al gerealiseerd is binnen de netwerken rond vitale bodems, planten, dieren, levenskrachtig voedsel en mensen voor de realisatie van regionale, regeneratieve voedselsystemen. Koop hier uw ticket. Let op: er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar!
Wij nodigen je uit om je aan te sluiten. Wij vertellen het verhaal van de Vital Food Community, in combinatie met internationale sprekers:
- Dan Kittredge – Bionutrient Food Association. Lees hier meer over zijn lezing;
- John D. Lui (videoboodschap) – documentairemaker & initiator ecosysteem restauratiekampen;
- Rineke Dijkinga – Heerlijk Westerwolds Land / natuurgeneeskundig en orthomoleculair therapeut. Lees hier meer over haar lezing.
Wat volgt is een middag met vier prikkelende workshops over zowel wetenschappelijke als ervaringskennis. Vandaag lichten wij de workshop ‘Vitaal voedsel en meetmethoden’ uit, die geleid zal worden door Marjon Wijdeven, i.s.m. Frank Silvis en Roelant de Vletter.
Vitaal voedsel en meetmethoden
Marjon Wijdeven, Frank Silvis en Roelant de Vletter (Nederlands)
Marjon Wijdeven – Vital Food Management. De expertise van Marjon is Kwaliteitsmanagement in de breedste zin van het woord. Door haar opleidingen levensmiddelentechnologie, hogere bedrijfskunde en natuurvoedingskunde, met daarnaast meer dan 30 jaar management- en praktijkervaring, heeft zij een eigen visie en werkmethode ontwikkeld voor de verbetering van kwalitatief goed voedsel. Waar nu de nadruk ligt op het borgen van voedselveiligheid, is zij intrinsiek gemotiveerd om de kwaliteit en vitaliteit van het voedsel te verbeteren. Hiervoor heeft zij de afgelopen jaren veel methoden bekeken en vergeleken. Een aantal daarvan zal ze zelf bespreken en daarnaast zal er aandacht zijn voor de methodes van:
Frank Silvis – Frank is van oorsprong een ‘harde wetenschapper’ met een grote belangstelling voor alles wat met water te maken heeft. Hij heeft civiele techniek gestudeerd in Delft, richting waterbouwkunde en hydrologie. Tijdens zijn werk als regiodirecteur van Vitens kwam hij er achter dat hij de gave heeft om water radiësthetisch te meten en allerlei vormen van straling waar te nemen. Daarvoor startte hij zijn eigen bedrijf Vortex Vitalis.
Roelant de Vletter – Stijgbeeld. Roelant maakt stijgbeelden van producten. Met proeven die op de materie zijn gericht kun je heel veel onderzoeken. Om de vitaliteit van een product zichtbaar te maken, heb je hele andere methoden nodig. Hij doet dat met stijgbeelden, chroma’s en kristallisaties. In deze workshop legt hij uit hoe die werken en deelt hij een aantal resultaten van dit onderzoek.