Nieuw in de L2L-shop: De Zoete Boerderij

Stan van Laanen leerde de teelt van zoete aardappels kennen tijdens zijn studie Tuin- en Akkerbouw aan de HAS-Hogeschool. Na zijn studie bracht hij deze kennis in de praktijk; hij startte met het telen van een tiental zoete aardappelplanten.

Na twee jaar experimenteren ging hij over op het telen op grotere schaal. Met passie voor de agrarische sector en ondernemerschap richtte Stan in 2021 zijn bedrijf ‘De Zoete Boerderij’ op, gevestigd in het kleine plaatsje Ledeacker.

De zoete aardappel (ook wel bataat genoemd) komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en wordt voornamelijk geteeld in Noord-Amerika. De zoete aardappels die wij in Nederland eten zijn veelal afkomstig uit het buitenland. Met het oog op duurzaamheid en klimaat wil ‘De Zoete Boerderij’ hier verandering in brengen door lokaal gekweekte zoete aardappels ook lokaal aan te bieden, door: huisverkoop, bij groentewinkels, supermarken. En nu ook via Local2Local aan horecagelegenheden en andere grootverbruikers!

Vakmanschap en handwerk
De zeer gevoelige zoete aardappels worden handmatig geoogst, zo wordt een constante en optimale kwaliteit gegarandeerd voor de klant en eindgebruiker. Dat zie je en dat proef je!