Duivels Pedis

Nieuw in assortiment: Duivels Pedis van Oma Dée

Duivels Pedis

Sambal ‘Duivels Pedis’ is de laatste toevoeging in de collectie van Oma Dée sambals in de Local2Local-shop. Met een overdosis aan extreme hete Trinidad Scorpion pepers. Dit is een authentieke, heerlijke, hete ervaring waarvan de zweetdruppels gegarandeerd op je hoofd gaan staan! 

Karl
Karl Dahler

Sambal Chef Karl: “Echte sambal moet altijd meer zijn dan alleen maar ‘heet’. De smaak moet overheersen. Maar: hoe heter, hoe moeilijker de smaak doorkomt. Na veel experimenteren bleek verse ananas een spannende zuurzoete smaak toe te voegen, die deze sambal, hoewel hij echt héél pittig is, toch een duidelijk frisse smaak geeft.”

Oma Dée levert verse, natuurlijk sambals in 11 unieke smaken. De sambals van Oma Dée zijn bereid met exclusieve pepers en verse ingrediënten. 

Duurzaam- en ambachtelijk bereid met verse reststroomingrediënten die anders zouden worden weggegooid. De pepers komen uit eigen kas, verwarmd met restwarmte zonder kunstlicht, besproeiing of bijmesten. De sambal wordt zonder zout, kaliumzouten of zoutstoffen en met biologische conserveringsmiddelen op basis van duindoornbes gemaakt. Oma Dée Sambals zijn een gezonde, eerlijke sensatie in een potje.

Oma Dee
Peter Gersen

Over Oma Dée
Smaken en geuren wakkeren herinneringen aan en laten ons cultuur en geschiedenis proeven. Authentieke recepten, pure ingrediënten en eerlijke productie versterken deze ervaring.

Ondernemers en volle neven Peter Gersen en Karl Dahler hebben zich door het sambal recept van hun Oma, ‘Oma Dee’, laten inspireren om de rijke smaak van Indonesië en het verhaal van hun Oma in leven te houden en te delen. 

Oma Dee was voor hen heldin, een rots in de branding voor de hele familie. Ze loodste haar grote gezin door de moeilijke jaren met Jappenkampen, Indonesische onafhankelijkheid, en de reis, aankomst en nieuw leven in Nederland.  Haar kookkunsten waren indrukwekkend. Met weinig middelen kon ze de lekkerste maaltijden maken. Na het koken ging Oma, rustig en met een glimlach in de woonkamer zitten om te kijken hoe haar familie leden genoten van haar eten. Dát was haar moment. 

Toen Karl en Peter besloten om sambals te gaan maken die minstens even goed waren als die van hun Oma vroeger heeft Karl stad, land en het internet afgezocht, en familieleden gesproken om te achterhalen hoe Oma kookte. Daarna heeft hij bijna 2 jaar geëxperimenteerd met Oma’s receptuur. Peter heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan, en ging samen met Karl op zoek naar de meest duurzame en lokale ingrediënten om de kwaliteit van oude smaken te vinden én te experimenteren met nieuwe varianten. Daarbij maakten ze een nieuwe standaard voor sambal: zonder zout, vegetarisch, vers en zonder kunstmatige conservering.   

Als beide neven nu de sambal proeven, zien ze hun oma weer voor zich, hoe zij urenlang achter het fornuis stond te koken voor de familie en het huis vulde met de rijkste geuren. Peter is ervaren in de media en zet zijn talent in om het verhaal en ‘de legacy’ van Oma Dee te delen. Hij bewondert de toewijding van Karl, die zich tot een echte Sambal Chef heeft ontwikkeld.

Oma Dee was zeker apetrots op hen geweest.