Local2Local-tas: recept voor bietentaartjes

Volgende week (week 46) zitten er rode bietjes in de Local2Local-tassen. Rode bietjes hebben een zoete smaak die op vele manieren te combineren is. Zo kan je ze gewoon met vlees en aardappels eten, maar ook zijn ze lekker in een salade, soep of stamppot. Je kunt er ook heerlijke bietentaartjes van maken, zie het recept hieronder:

Hoofdgerecht voor 2 personen, 60 minuten
Ingrediënten (in de tas):
4 rode bieten
1 krop ijsbergsla

Zelf toevoegen
2 eieren
200 gr zachte geitenkaas
1 dl crème fraîche
1 citroen
½ bakje tijm
4 plakken bladerdeeg
olijfolie
peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Roer in een kom de geitenkaas samen met de eieren zacht.
  3. Rasp de schil van de citroen. Meng dit met de crème fraîche en de tijmblaadjes door het kaas-eimengsel.
  4. Schil de bietjes en halveer ze. Kook ze in 20 minuten gaar.
  5. Snij van de plakjes bladerdeeg cirkels (of steek ze uit met een kookring). Prik er met een vork gaatjes in.
  6. Vet de quichevormpjes in en druk de bladerdeegrondjes erin. Vul de vormpjes met het kaas-eimengsel en leg hier de halve bietjes in.
  7. Zet de vormpjes in de oven en bak in 25 minuten gaar.
  8. Serveer de bietentaartjes met een salade van ijsbergsla met een dressing van het sap van een halve citroen met 3 eetlepels olijfolie, zout en versgemalen peper.

Eet smakelijk!