Local2Local-tas: pompoenrecept!
Van oktober tot december is echt het seizoen van de pompoen. Vandaar dat er een pompoen in de Local2Local-tassen van week 43 zit. De pompoen doet het door zijn vrolijke kleur goed als decoratie, maar is ook heerlijk om mee te koken!
Hieronder een heerlijk recept van een gevulde pompoen. Het is een hoofdgerecht voor 2 personen en de bereidingstijd is ongeveer 60 minuten en baktijd ook 60 minuten.
Ingrediënten (in de tas):
1 pompoen
1 peen
Zelf toevoegen
50 gr speltkorrels (of witte rijst)
½ ui
½ stengel bleekselderij
75 gr (vega-)gehakt
50 ml witte wijn
25 gr geroosterde pijnboompitjes
handje verse spinazie
zout en peper
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Snij de bovenkant van de pompoen en leg het kapje apart. Verwijder de zaadlijsten en eventueel iets van het vruchtvlees.
- Strooi wat zout en peper in de pompoen en leg er een boterklontje in. Zet de pompoen in den ovenschaal.
- Pel en snipper de ui, schil en snij de wortel en bleekselderij in dunne plakjes.
- Kook de speltkorrels (of witte rijst) volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm in een koekenpan wat boter en bak daarin de ui, wortel en de bleekselderij. Voeg het gehakt toe en bak het mee. Roer regelmatig door.
- Voeg de witte wijn toe en laat het vocht verdampen.
- Snij de spinazie fijn en voeg het toe aan de pan.
- Breng dit geheel naar wens op smaak met zout en peper.
- Meng de inhoud van de pan met de rijst en de geroosterde pijnboompitjes. Vul de pompoen met dit mengsel.
- Bak het gerecht in een uur af in de oven.
Eet smakelijk!