Local2Local-appeltaart: mix, appels en boerenboter €5,50

Of je nu een feestje hebt, of er gewoon zin in hebt, taart doet het altijd goed! En een ouderwetse appeltaart valt zeker altijd in de smaak.

Heb jij zin om zelf een heerlijke appeltaart te maken? Dat komt goed uit, want Local2Local denkt met je mee!  

In de Local2Local-webwinkel kun je de basisingrediënten (van onze lokale producenten) in een keer bestellen: een mix voor oma’s appeltaart van Korenmolen Werkhoven, 1 kg goudreinet appels van fruitbedrijf vd Grift & ZN en 250 gr boerenboter van de Brienenshof.

Voeg hier zelf nog wat krenten en rozijnen, suiker, kaneel en twee eieren aan toe.

Bereidingswijze van oma’s appeltaart:

  1. Week de rozijnen in rum of handwarm water.
  2. Snij 225 gr koude boter in kleine stukjes en kneed met de mix voor appeltaart en een losgeklopt ei tot een soepel deeg. Laat dit een half uur rusten in de koelkast.
  3. Schil en snij de kilo appels in stukjes en meng met 50-75 gr suiker, 2 tl kaneel en voeg de krenten en rozijnen toe.
  4. Bekleed de bodem en rand van een ingevette springvorm met ⅔  deel van het deeg.
  5. Vul de taart met appelstukjes en maak van het overgebleven deeg een mooi raster bovenop.
  6. Bestrijk met een ei. Bak de taart in een oven van 180°C in 50-60 minuten gaar.

Eet smakelijk!