Let’s Get Local : Gemeente Amsterdam
Op donderdag 27 oktober presenteerden een bijzonder collectief voedselproducenten en -afnemers zich aan elkaar in CIRCL op het Gustav Mahlerplein. Het centrale thema: de kortste weg tussen boer en cateringbedrijf voor gezonde, eerlijke en duurzame producten voor medewerkers op de Zuidas.
Voor dit initiatief werken de boerencollectieven Local2Local, Flevofood, Groene Hart Cooperatie, ProeVkantoor, Boeren van Amstel en Dapper Texel samen met Hello Zuidas, Gemeente Amsterdam, Impact Hub en Hogeschool van Amsterdam, waarbij een ambitieus en zakelijk netwerk van horeca, cateraars en ondernemers is ontstaan.
Groei van regionaal voedsel van 3,4% naar 25%
Duurzame impact staat centraal in deze samenwerking, zowel economisch, ecologisch als maatschappelijk. Erik Koldenhof, Programmamanager Voedselstrategie van de Gemeente Amsterdam: “Dit collectief heeft zich aangesloten bij de ambitie van Gemeente Amsterdam om voor 2030 25% van het geconsumeerde voedsel uit de regio te laten komen. Dit biedt producenten een economische impuls om te investeren in duurzame teelt, Co2-opslag, biodiversiteit en stimulering van de vogelstand. Afnemers en hun klanten, bezoekers en werknemers profiteren van een bewuster, lokaler en smaakvol aanbod.”
Bekijk hier Erik Koldenhof’s uitleg over de rol en ambities van de Gemeente Amsterdam met Let’s Get Local, in het licht van de voedselstrategie van de Metropoolregio Amsterdam.
Met dank aan:
Boeren van Amstel | ProeVkantoor | Groene Hart Coöperatie | Vereniging Flevofood | Local2Local | Grounded | Amped | Eurest | Gorillas | Gemeente Amsterdam | Hello Zuidas | Hogeschool van Amsterdam | Impact Hub Amsterdam | CIRCL | Taskforce Korte Keten | Provincie Noord-Holland | Provincie Flevoland | EIT Climate-KIC | TU Eindhoven | FoodLogica | Instock | Wij.land | Dm00 | Stelling van Amsterdam | Dapper Texel | Yes and More