Reinaerde en Local2Local starten nieuw voedselproject
Reinaerde en Local2Local hebben op dinsdag 5 februari het startschot gegeven voor een nieuw project: de verbinding van lokaal voedsel met cliënten en medewerkers van Reinaerde-locaties in de regio Utrecht.
Beide organisaties staan voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en activiteiten die bijdragen aan welzijn en gezondheid. Local2Local is een korte voedselketen-initiatief in de regio Utrecht en werkt samen met studenten, maatschappelijke organisaties en producenten aan een positieve verandering in ons (lokale) voedselsysteem. Dit gezamenlijke project sluit aan bij de MVO-visie van Reinaerde en de ambitie om het beste uit haar cliënten te halen.
Tijdens de aftrapbijeenkomst werden alle projectdoelen scherp gezet en heel toepasselijk een zelfgebakken appeltaart en het door Local2Local en biologische fruitteler William Pouw geproduceerde Utregs Supersap geserveerd.
Wat gaat er gebeuren? Het plan is dat alle woongroepen in omgeving Zeist en Lekstroom deze lente overgaan op appels en peren van Local2Local, bestemd voor cliënten en medewerkers. Zij zullen gaandeweg Local2Local leren kennen en daarbij ook mee kunnen doen aan de activiteiten die samen worden georganiseerd, zoals het vervoer en de verdeling van het fruit onder de verschillende woongroepen.
Ten behoeve van de dagbesteding worden cliënten ook betrokken bij leuke en leerzame werkzaamheden op het boerenerf. Zij komen dan in contact met de studentencommunity van Local2Local die dit werk begeleidt via het L2L-project Working @ The Farm, als vrijwilliger of betaalde kracht. Zo wordt de boerderij niet alleen een plek waar voedsel wordt geproduceerd, maar ook waar mensen met een beperking met plezier kunnen leren en werken.
Deze samenwerking levert Reinaerde en Local2Local een veelvoud aan waardevolle verbindingen op. Zo maken we samen de wereld een beetje mooier.
Voor vragen of meer informatie over dit project kun je contact opnemen met Local2Local.