In de Local2Local-shop : Vleesch&Co, zoals vlees bedoeld is
“Het zou goed zijn als mensen iets minder vlees gaan eten en dan ook bewust kiezen voor een goed stukje vlees.” Dat klinkt gek uit de mond van iemand die vlees verkoopt.
Een betere wereld, dat is wat Bauke van der Veen (oprichter van Vleesch&Co en medeoprichter van Vereniging Flevofood) beweegt.
Bauke wil dat er een andere voedselsysteem ontstaat, en is flexitariër. Een flexitariër laat minstens een dag in de week vlees staan. Hij moedigt mensen aan om bewuster te worden van de bestaande voedselindustrie. En een betere keuze te maken bij het kopen van vlees. Niet alleen voor eigen gezondheid, maar ook voor een betere wereld.
Een duurzamere wereld waarin we samen het CO2-probleem oplossen, de bodem herstellen en biodiversiteit stimuleren. En een wereld waarin blije en gezonde dieren vrij rondbanjeren in de natuur. Gewoon, zoals het ooit bedoeld was.
Grasgevoerd rundvlees
Een mooi voorbeeld uit zijn assortiment natuurvlees is dat van de runderen. Vleesliefhebbers proeven direct het verschil tussen graan- en grasgevoerd rundvlees. De smaak van vlees hangt namelijk sterk af van het natuurlijke dieet en de leefomgeving. Het grasgevoerd rundvlees is afkomstig van o.a. Aberdeen Black Angus en Schotse Hooglanders die de hele dag genieten van bloemetjes, kruiden en onbeperkt gras in Nederlandse natuurgebieden. Echt natuurlijk dus, in tegenstelling tot de meeste andere runderen die voornamelijk graan eten.
Evolutionair gezien zijn runderen helemaal niet gebouwd op de vertering van granen. Grasgevoerde runderen ontwikkelen dankzij het natuurlijke dieet minder én ander vet met meer goede Omega-3-vetzuren. Het graandieet doet niets voor de gezondheid van de dieren, enkel dat ze harder groeien en sneller op slachtgewicht zijn. Kies je voor grasgevoerd rundvlees van Vleesch&Co dan kies je niet alleen voor eigen je gezondheid, maar ook voor een beter leven voor de dieren.
Dit willen we graag zo houden, daarom zorgen onze boeren voor een extra fijn onderkomen voor natuurrunderen die naar stal moeten. Denk aan veel beweegruimte, zachte ligplaatsen van stro en, weet je wat, oordeel zelf! In deze factsheet leggen we criteria voor het Beter Leven Keurmerk naast onze eigen eisen.
Local2Local en Flevofood werken inmiddels al weer bijna 4 jaar samen, en Bauke is een van de drijvende krachten achter de korte ketenbeweging en de lokale voedselbeleving in Flevoland. Iemand met hart voor zijn werk en voor de missie.
Laat je ook overtuigen door zijn mooie assortiment in de L2L-shop!