Future of Food-portret: Fruithal Smits
Voedsel en Flevoland horen bij elkaar. Aangelegd om een belangrijke rol te spelen in voedselproductie. Nu is Flevoland rijk aan bedrijven die ieder op hun manier een bijdrage leveren aan het voedsel van vandaag en morgen. Met de serie Future of Food met 29 videoportretten laat provincie Flevoland je kennismaken met diverse bedrijven en organisaties in de keten van boer tot bord. Zij zijn dagelijks bezig met de voedselvoorziening van vandaag en morgen. De hele serie is te kijken via de afspeellijst Future of Food op YouTube.
Passie en bevlogenheid
In de serie staat de passie en bevlogenheid van de Flevolandse ondernemer centraal. De serie geeft inzicht in de complexiteit van het werk, de wereld waar we in leven, de balans tussen hi-tech en ecologie & de mogelijke uitkomsten.
Fruithal Smits
Vandaag lichten we het interview met Nicole Smits van Fruithal Smits in Zeewolde uit, teler van gangbaar fruit, maar waar de natuur de sleutel is voor een mooi en gezond product. Met een eigen boerderijwinkel verkoopt Fruithal Smits veel van de oogst rechtstreeks aan de consument.
De familie Smits teelt al appels sinds 1968 appels. In 1982 besloten ze om naar Zeewolde te vertrekken, om de teelt van appels door te zetten. Peren behoren al ruim 10 jaar tot de teelt en aardbeien meer dan 15 jaar, bij elkaar op 17 hectaren.
Het assortiment streekproducten in de boerderijwinkel is uitgebreid, van de eigen geteelde appels, peren, aardbeien en sappen tot zoveel mogelijk producten uit de omgeving, zoals aardappels, uien, eieren, zuivel, vlees, kaas en nog veel meer.
Fruithal Smits is aangesloten bij Vereniging Flevofood en werkt daarmee ook al lang samen met Local2Local.