Webinar Diverzio 7 juli, afsluiting GKK Limburg-programma LOF en start nieuwe programma’s Duurzaam en Gezond aan Tafel
Toekomstbestendige perspectieven voor gezonde en duurzame voeding in de zorg
Diverzio is met haar twee programma’s Duurzaam en Gezond aan Tafel en Gezonde Korte Ketens voor zorginstellingen een initiator en motor voor beter eten en drinken in de zorg.
Binnen deze programma’s worden zorginstellingen gestimuleerd te professionaliseren op duurzaam inkopen, regionaal/lokaal sourcen, het tegengaan van voedselverspilling en het aanbieden van verse, gezonde maaltijden vanuit de korte keten. Het webinar op 7 juli a.s. roept ketenpartijen op om in te stappen in de regionale projecten van Diverzio en de Rabobank (Midden Oost, Utrecht en Den Haag) die vanaf september gaan starten.
Programma:
9.30u – Welkom door Ton de Kort
9.35u – Highlights en ontwikkelingen door Zsuzsan Proos (Diverzio)
9.45u – Presentatie Johan Garssen over de rol van gezonde voeding bij preventie en kwaliteit van leven (Universiteit Utrecht)
10.00u – Presentatie Mark Frederiks over hoe de boer op de stoel van de apotheker moet zitten (Local2Local)
10.15u – Presentatie Zsuzsan Proos over hoe zorginstellingen concreet aan de slag kunnen met de Green Deal (Diverzio)
10.30u – Terugblik aan de hand van een filmpje met ex-deelnemer Pennemes (zorgcentrum Zaandam)
10.45u – Toekomstbestendige perspectieven aan de hand van een (open) panelgesprek
11.30u – Afsluiting
NIEUWE PROGRAMMA’S DUURZAAM EN GEZOND AAN TAFEL VAN START NAJAAR 2021
We hebben niet stil gezeten en zijn inmiddels in gesprek met diverse regionale Rabobanken om ons succesvolle programma Duurzaam en Gezond aan Tafel voor zorginstellingen uit te rollen in onderstaande regio’s:
- Regio Midden Oost (Flevoland, Noord Veluwe, IJsseldelta, Salland, Vaart & Vechtstreek, Meppel en Noordoostpolder Urk)
- Regio Haaglanden (Den Haag, Delft, Leiden-Katwijk, Bollenstreek en Westland)
- Regio Utrecht
- Regio Brabant (vervolgprogramma)
Duurzaam en Gezond aan Tafel in het kort:
Het verbeteren van maaltijden in zorginstelling staat hier centraal. Samen met collega’s wordt er binnen een jaar toegewerkt naar een hogere maaltijdtevredenheid, lagere kosten, minder verspilling en een fiks aandeel duurzame inkoop. Het programma bestaat uit 5 masterclasses plus coaching on the job, inclusief cursusmateriaal voorzien van een online dashboard, e-learning modules en veel praktische tips & tricks.
Zorginstellingen die interesse hebben, kunnen meer informatie opvragen door een mail te sturen naar info@diverzio.nl. We nemen dan snel contact met je op.
AFRONDING LIMBURGS OFFENSIEF FOOD: GEZONDERE VOEDING DOOR KORTERE KETENS!