• Hoe het werkt
  • Klant worden
    • Local2Local voor zakelijke klanten
    • Local2Local voor boeren
    • Local2Local voor collectieven
  • Onze regio’s
  • Over ons
    • Visie en missie
    • Organisatie
    • Partners
    • Utrecht Food Freedom
    • Taskforce Korte Keten
    • Smartchain
  • Bestellen
  • Nieuws
  • Talents
  • Contact
Local2Local Local2Local
  • Hoe het werkt
  • Klant worden
    • Local2Local voor zakelijke klanten
    • Local2Local voor boeren
    • Local2Local voor collectieven
  • Onze regio’s
  • Over ons
    • Visie en missie
    • Organisatie
    • Partners
    • Utrecht Food Freedom
    • Taskforce Korte Keten
    • Smartchain
  • Bestellen
  • Nieuws
  • Talents
  • Contact
Local2Local
Home / Krommerijn / L2L-producent: Rozenbotteltuin De Put

L2L-producent: Rozenbotteltuin De Put

L2L-producent: Rozenbotteltuin De Put

In 1950 zocht Zwaardemaker van het beroemde siroop Karvan Cevitam een fruitteler die de rozenbottelteelt verder zou kunnen brengen en begeleiden. Hans Moerkoert, een jonge fruitteler die net wilde beginnen en zijn vrouw zagen het als een avontuur om aan deze voor hen volstrekt onbekende teelt te beginnen.

In 1978 is de productie van Zwaardemaker verplaatst naar Frankrijk. De rozenbotteltuinen in Nederland werden vernietigd. Hans besloot om een doorstart te maken en schakelde daarbij over op biologische teelt.

Vanaf 1988 hebben dochter Emmelie Moerkoert en Eric Hees de tuin overgenomen met de overtuiging dat dit stukje voedselhistorie niet zomaar verloren mag gaan. De handmatige pluk doen ze met vrienden en bekenden. De onderhoudswerkzaamheden (planten, snoeien, bemesten, maaien) doen ze zelf.

Na jaren aan verschillende biologische verwerkers te hebben  geleverd besloten ze om zelf de oogst te gaan ‘verwaarden’ en vermarkten. In 1996 kwam de eerste droge vruchtenwijn Canina op de markt. Daarnaast is er ook een licht zoete variant, Nedium genaamd. Verder bieden Emmelie en Eric een heerlijke chutney en een rozenbottelcoulis (vruchtenpuree).

Rozenbotteltuin De Put volgt zoveel mogelijk de principes van wat ze zelf ‘slow farming’ noemen. Ben je benieuwd naar wat dit is? Eric legt het uit in de video die morgen online komt, dus hou ons blog in de gaten!

  • Previous BerichtVideointerview bij de L2L-hub van Reinaerde
  • Next BerichtVideointerview met Eric Hees van Rozenbotteltuin De Put

Local2local

Bestellen
Hoe het werkt
Klant worden
Onze regio’s
Over ons
Nieuws
Contact

Klant worden

Supermarkten
Zorginstellingen
Kennisinstellingen
Voor medewerkers
Horeca
Catering
Boodschappen op het werk
Particulieren

Contact

Local2Local BV
Fort bij ’t Hemeltje
Fortweg 9
3992 LX Houten
klantenservice@local2local.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

© 2020 Local2local B.V. – Privacyverklaring – Algemene voorwaarden

Local2local_icon
Copy