Bakker van Eekeren : de enige echte Utrechtse familiebakkerij, Est. 1879

Het lijkt een sprookje, over een jonge ondernemer die anno 1879 besloot bakker te worden in zijn eigen bedrijf. Per saldo was het natuurlijk gewoon keihard werken in zijn traditioneel ambachtelijke bakkerij in de Utrechtse Sterrenwijk.

In de daarop volgende decennia ging bakkerij van Eekeren met bijbehorende winkel over van vader op zoon. Dat is tot op heden zo gebleven. Inmiddels werkt de vijfde generatie van Eekeren in de bakkerij en heeft deze een geheel nieuw onderkomen gekregen.

Bakker van Eekeren is al sinds 1879 een begrip in Utrecht. Want de afgelopen 137 jaar is er dan wel veel veranderd, maar niet de kwaliteit van de broodproducten. Die smaken nog net als vroeger: heerlijk ambachtelijk.

“Wij hebben ons ontwikkeld van de ‘warme bakker om de hoek’ tot de ‘moderne bakker aan huis’. Wij leveren aan grote én kleine afnemers in de horeca, de catering, de zorg, het bedrijfsleven en de detailhandel in heel Nederland. Ons brood is altijd dagvers en kort voor aflevering gebakken. Indien gewenst worden exclusieve producten ontworpen. In noodgevallen kunnen bestellingen tot laat in de middag voorafgaand aan de volgende ochtend gedaan worden.

Het productieproces is ambachtelijk en efficiënt en vindt plaats in een moderne bakkerij die aan alle hedendaagse eisen voldoet. Wij zijn FSSC 22000 gecertificeerd. Dat betekent dat wij werken volgens de best mogelijke kwaliteitsstandaarden.”

Local2Local werkt al sinds 2016 samen met van Eekeren en samen bedienen wij de wensen van onze klanten en partners in de regio Utrecht; van Utreg, voor Utreg. Wat ons betreft voor nog eens 137 jaar!

In 2016 gaf Cees van Eekeren onze stagiaire Anouk (gaat op Zoek) een rondleiding door de bakkerij, toen nog in Houten. Bekijk de video (uit de oude doos):